Verseny

2023.05.09. 07:00

Felkérezkedett a traktorra - Az ország legjobb mezőgazdasági gépésztechnikusa a vépi diák

Amint arról beszámoltunk, kiváló eredményekkel tértek haza a vasi tanulók a Szakma Sztár Fesztiválról – három szakmában is vármegyénk iskoláiból hirdettek első helyezettet. Egyikük, Elekes Marcell Zoltán pillanatnyilag az ország legjobb mezőgazdasági gépésztechnikusa.

Tóth Kata

Hollósi Éva igazgató, Elekes Marcell és Pesti Barna okl. mezőgazdasági gépészmérnök, oktató

Forrás: VN/KASzC

A Kisalföldi AszC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 13. A osztályos diákjára méltán büszke az iskola: a Makón megrendezett Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen mérkőzött meg szaktársaival. Kiváló gyakorlati teljesítményéért (95 százalékos teljesítményt nyújtott) őt és az iskolát is külön díjazta a versenybizottság, és már ott, a makói megmérettetésen kiderült, hogy a verseny első három helye közül az egyik az övé. Azt viszont, hogy a dobogó első helyére állhat fel, csak április 26-án tudta meg Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon. – Majdnem két hét távlatából, a sok gratuláció és jókívánság után most kezd tudatosulni bennem, hogy mit értem el. Abban bízom, hogy sok lehetőséget megnyit előttem a díj, ha például szerviztechnikusnak jelentkezem – mondta el Marcell. 

A pályaválasztása kapcsán családi indíttatásáról is beszélt a húszéves gersekaráti fiatal, akit édesapja mondhatni, a „traktorba nevelt bele”. – Nem is kellett túlságosan belenevelni, mentem utána, és kértem a környékbeli traktorosokat is: hadd üljek be melléjük. Mindig érdekelt a mezőgazdaság, gazdálkodunk is néhány hektáron: a szántóföldi növényeket saját állataink miatt termesztjük. Édesapám is a vépi iskolába járt, azt hallottam, hogy itt vannak a legjobb tanárok, és ez volt földrajzilag a legközelebb – nem is volt kérdés, hogy ide jelentkezem, és minden a várakozásom szerint alakult. A gépésztechnikusi képzésre azért adtam be a jelentkezésemet, mert szerelni is szeretek – hallottuk Marcelltől. A terveiről is kérdeztük: mindenekelőtt szakmai tapasztalatot akar szerezni a jelenlegi munkahelyén, majd szerviztechnikusként, később akár műhelyvezetői pozícióban is el tudja képzelni magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában