Vádemelés

2023.05.05. 08:18

Figyelmetlenségből baleset Kőszegen: súlyosan megsérült két ember - vádat emeltek az ügyben

vaol.hu

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 októberében, Kőszeg lakott területén kívül az egyik kereszteződésnél személygépkocsival az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, és megállás nélkül úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton közlekedő személygépkocsinak, amelynek a vezetője nem tudta elkerülni az ütközést. 

A baleset következtében a vádlott utasa és a védett úton közlekedő autó vezetője is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz olyan útról érkező járművel, melyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, nem biztosított elsőbbséget a keresztező útról érkező jármű részére. A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában