Közösség

2023.05.22. 14:36

Hegyen-völgyön sokadalom - avagy Kissomlyó gazdagsága - fotók

Önkormányzati, egyesületi és önkéntes alapon szerveződő események váltották egymást, így elég sűrű volt a program szombaton a kemenesaljai településen.

Kostyák Borbála

Zsibvásár a kőfejtőben - pénzmentesen
Délelőtt tíz órától a hegy tetején található egykori kőfejtőbe, a Kisbányába hirdettek zsibvásárt a Really-really free market Szombathely csoport tagjai. A vásárt immár negyedik alkalommal rendezték meg, s míg az első három Szombathelyen zajlott, a mostanit Kissomlyón tartották. A szervezők - Salamon Júlia, Wiktora Krisztián és Kapy Anita - elkötelezett hívei az újrahasznosításnak és a közösségi, pénzmentes árucserének. Kezdeményezésükben bárki elhozhatja a számára feleslegessé vált tárgyakat, melyek másoknak hasznosak, kedvesek lehetnek. A pénzforgalom-mentesen zajló vásáron könyvek, ruhák, és egyéb használati tárgyak mellett, növények is új gazdára találtak a Kisbányában. 

Gyermekrajzok, kvízjáték a kultúrházban

A program kiegészítéseként egész nap szólt a muzsika, és a délután folyamán vászontáska-festésre is sor került. A délutáni kínálatban két órától kihirdették a kissomlyói önkormányzat által hirdetett rajzverseny eredményeit a kultúrházban. A madarak és fák napjához kapcsolódó pályázatra közel ötven rajz és festmény érkezett. A négy kategória alkotásait szakértő zsűri bírálta el, melynek tagjai mind Kissomlyóhoz szervesen kötődő művészek voltak. Győrfi Judit rajztanár, Zergi Borbála fotóművész és Kovács Dorottya grafikus. Az eredményhirdetéssel egy időben megnyílt a gyerekrajzokból összeállított tárlat, mely június negyedikéig látogatható. Ezt követően kvízjáték zajlott szintén a kultúrház falain belül. Az immár negyedik alkalommal megrendezett kocsmakvíz során a csapatok összemérték tudásukat, de ami ennél talán fontosabb jól szórakoztak együtt a tartalmasan eltöltött kétórás játék során. 

Hegyetem: zene, jóga, asztrozófia

Ezután ismét a bányába indult a kissomlyói közösség, mivel hat órától megnyitotta kapuit a Hegyetem. A Kisbányában zajló könnyűzenei, komolyzenei programok, születésnapok mellett az ismeretterjesztés is felkerült a palettára. A természeti környezetben zajló lelki egyensúly előadássorozat második állomásaként Szalai Ilona jógaoktató és asztrozófus gondolataival ismerkedhetett meg a közönség a tudatosság, önreflexió témakörében. A Hangköz Kulturális Egyesület által szervezett program után langallósütés, tábortűz várta az egybegyűlteket. A muzsikáról Wiktora Krisztián gondoskodott, aki a bakeliteket a tőle megszokott, kiváló ízléssel válogatta össze. 

A szombati mérleg tehát: újrahasznosítás, közös alkotás, természetközeliség, játék, beszélgetés, tánc, tábortűz és jó hangulat a közösségi lét egy újabb lépcsőfokán, Kissomlyón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában