Horgász

2023.05.20. 14:30

Jubileumi küldöttgyűlés: harmadik elnöki ciklusát kezdi meg Seregi Miklós - fotók

Harmadik ötéves elnöki ciklusát kezdi meg a vasi horgászközösség élén Seregi Miklós, miután a május 20-i küldöttgyűlésen ismét bizalmat kapott. Itt adták át a szervezet legrangosabb megyei kitüntetéseit is.

Vas Népe

Forrás: Cseh Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Vaskeresztesen tartotta hagyományos évértékelő és egyben tisztújító küldöttgyűlését szombaton. A beszámolók és a költségvetés elfogadása előtt a szervezet legrangosabb megyei elismeréseit, a "Vas vármegye Horgászatáért" és a "Vas Vármegye Horgászsportjáért" elismeréseket adta át az Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök. A kitüntetés mellé élethosszig tartó területi jegy is jár a vasi vizekre.

„Vas vármegye Horgászatáért” kitüntetést kapott Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki 1998 óta vesz részt aktívan Vas vármegye turizmus fejlesztésében. Elhangzott: 2014-ben lehetőséget biztosított a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége részére a Vas megyei Területfejlesztési Stratégia kidolgozásában történő részvételre, és ezáltal a vasi horgászati infrastruktúra fejlesztések kapuit nyitotta meg. Olyan horgászturisztikai fejlesztések indulhattak el, amire előtte soha nem volt példa. Kiemelten foglalkozik továbbá a megyei értékek védelmével és a kultúra ápolásával, valamint a tradicionális gasztronómiával. A szövetség egyik feladata a halételek és halfogyasztás népszerűsítése, melyhez szorosan kapcsolódik Majthényi László 2020-ban megjelent Vad-és Halételek a nyugati végeken című könyve.

 

Ezt az elismerést vehette át Porteleki Gábor, az Elektromosok Sporthorgász Egyesület elnöke, aki 2004-2013. között az Egyesület Fegyelmi Bizottságának elnöke, 2013-tól az Elektromosok Sporthorgász Egyesület elnöke, Intéző Bizottság aktív tagja, valamint önkéntes halászati őre. A horgászszervezeti feladatai mellett aktívan részt vesz a hal gasztronómia népszerűsítésében, eredményes résztvevője a Pinka-völgyi Halas Nap főzőversenyének a kezdetek óta, kiváló halételével a MAHAL Országos Halételkészítő versenyére is meghívást kapott.

„Vas vármegye Horgászsportjáért” elismerésben részesült Monos Tibor műlegyező szakíró, a Sárvíz-tavi Horgász Egyesület és Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Felügyelő Bizottsági tagja, egykori műlegyező nemzeti válogatott. A műlegyező országos bajnokságokon kiváló eredményeket ért el és több alkalommal a nemzeti válogatott tagjaként, szövetségi kapitányként képviselte hazánkat a világban. Szívén viseli a vasi patakok őshonos sebes pisztráng állományának erősítését, melyről tizenöt éve ír az országos horgászati szaklapban. Tiborral találkozhattunk az elmúlt húsz évben műlegyező versenyeken és a vasi patakok mellett, szinte minden vasi gyermek táborban és a Pinka-völgy Halas Napon előadóként, illetve önkéntes segítőként részt vesz.

A tagok egyhangúan elfogadták a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd megtárgyalták Puskás Norbert ügyvezető elnök szakmai évértékelőjét és Biró Etelka gazdasági vezető részletes pénzügyi beszámolóját. Az ülésen a munkaterv-, és programnaptár is napirendre került, de jóváhagyták a küldöttek a tagdíjra és az idei év költségvetésére vonatkozó előterjesztéseket is, valamint befektetési szabályzatot fogadtak el, végül módosították a szervezet alapszabályát.

A tagegyesületi küldöttek ellenszavazat nélkül titkos szavazás keretében megválasztották – a következő öt évre – a Szövetség vezető tisztségviselőit és a Felügyelő Bizottság tagjait. A szövetség elnökének Seregi Miklóst választották, aki immár harmadik ciklusát kezdi meg. A szervezet alelnöke továbbra is a Vasvári Petőfi Horgász Egyesület elnöke, Laki László maradt, a Felügyelő Bizottság elnöki teendőit a következő ciklusban ismét az Elektromosok SHE. tagja, Kovács Attila láthatja el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában