Szombathelyi Polgári Esték

2023.05.23. 20:25

Kocsis Máté: A jövő évi választás tétje, Gyurcsányék visszajönnek-e - fotók

Az önkormányzati választás tétje 2006 után is az: Gyurcsányék visszajönnek-e a hatalomba - jelentette ki Kocsis Máté a keddi Szombathelyi Polgári Estéken a Haladás Sportkomplexumban.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, a beszélgetést a Gyurcsány-Nemény paktummal indította. - Aki Nemény Andrásra szavaz, az Gyurcsány Ferencre szavaz - emlékeztetett. Hozzáfűzte: a szombathelyi polgármester érzi, mekkora a baj, ezért letagadja a találkozót, letagadja a megkötött alkut. Azt mondja, semmit nem kértek a pártok a támogatásért cserébe. Elhiszi ezt Kocsis Máté? - fordult képviselőtársához az első kérdéssel dr. Hende Csaba. 

- Az elmúlt öt évünk azzal telt, hogy arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a baloldalon egy politikai szervezet látszik kiemelkedni - mondta ehhez kapcsolódóan Kocsis Máté, az országgyűlés Fidesz-képviselőcsoportjának frakcióvezetője. - Gyurcsány Ferenc a jelenlegi felmérések szerint a legerősebb baloldali párt vezetője. Csak vele együttműködésben lehet a baloldalon megmaradni - fogalmazott, hozzátéve: - Az önkormányzati választás tétje 2006 után is az: Gyurcsányék visszajönnek-e a hatalomba. A politikus utalt arra is: egy nagyvárosból is lehet politikát építeni, ezért nem mindegy, hogy a jövő évi önkormányzati választás után Gyurcsány Ferenc beteszi-e a lábát Szombathelyre vagy sem. Nemény András már bent van a zsákban - élt a politikában jól ismert szófordulattal Kocsis Máté. 

Az LMBTQ-lobbiról

A politikussal ezután Pehi Orsolya beszélgetett. Szóba került az LMBTQ-propaganda és a gyermekvédelem kérdése. 

- Semmi keresnivalója 6-7-8-9 éves gyerekek életében a szexuális jellegű kérdéseknek - hangsúlyozta Kocsis Máté. - Meg tudjuk-e őrizni a társadalom alapvető szöveteit - a családot, az egyházi, sport, civil, nemzetközösségeket - vagy meg tudják-e zilálni azt? - Kocsis Máté szerint alapvetően erről szól az egyre durvuló harc, ami mögött szerinte globalista törekvések húzódnak.  

A konzervatív gondolkodás és a trapéznadrág

A jövő évi európai parlamenti választás tétje kapcsán a konzervatív gondolkodást a trapéznadrág hordásához hasonlította: az is egy időben kiment a divatból, aztán visszajött. Vagy most, 2024-ben vagy 2029-ben felébred Európa népe - adott hangot e téren optimizmusának a kormánypárti politikus. 

Az orosz-ukrán fegyveres konfliktusról

A legfontosabb a stratégiai nyugalom - idézte Orbán Viktor miniszterelnököt Kocsis Máté annak kapcsán, hogy olyan hírek jelentek meg: Zelenszkij kiszivárgott hírek szerint arról beszélt, felrobbantaná a Barátság kőolajvezetéket. Hozzátette: túl közel vagyunk ehhez a háborúhoz, ezért még fontosabb a béke pártján állni. - Nekünk, magyaroknak hatalmas előny a politikai stabilitás. Ez fog minket biztonságban tartani - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté. 

Tanárok és az oktatásügy helyzetéről 

A frakcióvezető leszögezte: a pedagógusok bérhelyzetének nincs köze az oktatás helyzetéhez, az két külön dolog. - A tanárok bérhelyzete komoly kérdés. Egyszer egy 60-70 százalékos béremelést végrehajtottunk - emlékeztetett, majd a további béremelési program kapcsán kifejtette: a hazájukkal és a tanárokkal babrálnak ki a baloldali politikusok, akik azon dolgoznak, hogy ne kapjuk meg az európai uniós forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában