Kijáró

2023.05.30. 13:29

Kutyákat fogadtak örökbe - Növelni szeretnék a nők arányát a hadseregben

A nők hatalma mottóval tartották meg idén Burgenlandban a védelmi, keresési feladatokat végző rottweiler kölykök örökbe fogadását. Tanner Klaudia szövetségi miniszter (ÖVP) mellett más prominens nők is jelentős szerepet vállalnak ebben.

vaol.hu

Felvételünkön az egyik keresztanya, Friederike Pirringer burgenlandi Vöröskereszt elnöke

Forrás: orf.burgenland.at

Császárkőbányán (Kaisersteinbruch), a katonai kutyaközpontban tartották meg a rottweiler kölykök hagyományos "kutyakeresztelőjét". A négy katonai kutyusnak, Merlinnek, Maxnek, Micknek és Mountynak Tanner Klaudia védelmi miniszter, Barbara Karlich televíziós műsorvezető, Gaby Schwarz ombudsman (ÖVP) és a burgenlandi Vöröskereszt elnöke, Friederike Pirringer lett a keresztszülője. 

Mint elhangzott, a "keresztelő" üzenete kettős. Egyrészt szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a hadseregen belül növelni szeretnék a nők arányát. A császárkőbányai központban jól állnak, itt az alkalmazottak 40 százaléka nő, de országosan sok még a tennivaló. Másrészt hangsúlyozni kívánták, milyen fontos szerepük van a kutyáknak a hadseregben. Császárkőbányán van egyébként Ausztria legnagyobb rottweiler kiképzőközpontja. A védőkutyákat a bajba jutott emberek keresése mellett többek között lőszerraktárak őrzésére is „beosztják”. 

Az esemény mottója a nők hatalma volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában