Fontos ismeretek

2023.05.17. 13:24

Madárbarát lett a nemesbődi óvoda

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát Óvoda címmel ismerte el a Nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda környezeti nevelési tevékenységét.

Polgár Patrícia

A váti Madárbarát Kör szoros együttműködésben áll a nemesbődi óvodával.

Forrás: Bakler-Szigeti Ibolya

- Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, azon belül a zöld ünnepek megünneplésére. Ebben a nevelési évben az volt a kiemelt nevelési célunk, hogy megkapjuk a Madárbarát Óvoda címet, melynek elérése nem kis feladat volt – fogalmazta meg Pintérné Frisch Eszter, az intézmény vezetője.

A nemesbődi óvodások sokat kirándultak, előadásokat hallgattak meg, nevelőikkel együtt sokoldalú tapasztalatokat szereztek a témával kapcsolatban. A tél folyamán gondoskodtak a madarak etetéséről, mesterséges odúkat telepítettek az idősebb fákon természetesen is előfordulók mellé, amik költőhelyül szolgálnak a madaraknak. A Víz világnapján madáritatókat helyeztek ki, hogy gondoskodjanak a madarak itatásáról.

A múlt héten a Madarak és fák napja kapcsán tartottak tematikus hetet, amit az eddigi kitartó munkának köszönhetően már a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől kiérdemelt Madárbarát Óvoda cím tulajdonosaként ünnepelhetett az óvoda.

A hét során a sok játékos tevékenység remek alkalmat biztosított a gyermekeknek, hogy újabb ismereteket szerezzenek a madarakkal és a fákkal kapcsolatosan, jártak madártani sétán, majd a hét eseményeit egy izgalmas környezeti vetélkedő koronázta meg. A váti Madárbarát Kör jóvoltából különböző madárbarát eszközöket ismerhettek meg a gyerekek, postagalambokat is megcsodálhattak. A Madárbarát Körtől ajándékba kapott B típusú odút is hamarosan kihelyezik és várják a kis tollasokat bízva abban, hogy hamarosan elfoglalják azt.

- A sok fontos ismeret elsajátításán kívül az érzelmi kötelék megerősítése volt a célunk, és reméljük, hogy a természettel, az árnyas fákkal és az ég madaraival való pozitív érzelmi viszonyt is sikerült kialakítanunk a gyerekeben- jegyezte meg Pintérné Frisch Eszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában