Gyereknapi kívánságok

2023.05.27. 11:30

Meghallgatta Lili kutya szívverését is - Csupa szív, cserfes, érdeklődő: Luca nagy álma teljesült, amikor „kicsit állatorvos lehetett” - fotók

Egy csupa szív, cserfes és rendkívül érdeklődő kislányt ismerhettünk meg Kovács Luca személyében, akit csütörtökön a Szombathelyi Állatkórházba kísérhettünk el. Amikor édesanyja elmesélte neki, hogy kívánhat egyet, ezt válaszolta: ,,Anya, annyira csodás lenne, ha egy kicsit állatorvos lehetnék! Az az álmom! Tényleg lehetne?”

Polgár Patrícia

Kovács Luca különleges kapcsolatban van az állatokkal. A Szombathelyi Állatkórház jóvoltából teljesült az álma. Reméljük, egyszer tényleg állatorvos válik belőle! A képen Pete Dóra asszisztenssel

Forrás: Cseh Gábor

A Szombathelyi Állatkórház dolgozóinak hála lehetett. A hatéves Luca hároméves kora óta állatorvos szeretne lenni, s azt is leszögezte, ha orvos lesz, oroszlánokat fog gyógyítani. Ottjártunkkor a rendelő legtöbb kis páciense – éppenséggel kisebb, de – macska volt. Lucának dr. Gazsi Zsófia és a kórház asszisztensei megmutatták, hogyan kapnak infúziót az állatok, miként kell levágni a macskák karmát, és azt is, hogyan kell beadni a védőoltást – erről az állatok matricát kapnak a kiskönyvükbe, ezek beragasztgatása Luca feladata volt. Az asszisztensek, Hajni és Dóra két páciens között minden érdekességet megmutattak a kislánynak: egy levedlett kígyó bőrét, kutyákból kioperált játékokat, vesekövet, röntgenfelvételeket, sőt még egy nyúl koponyájának modelljét is. Luca semmitől nem riadt vissza, míg műtétre nem kerül volna a sor – az elaltatott állatok látványa ugyanis nem tetszett neki. 

A vizsgálatokban viszont teljes erőbedobással részt vett: sztetoszkóppal meghallgatta Lili kutya szívverését, simogatásával nyugtatta a megrémült macskákat. – Luca másfél éves kora körül kezdett el nagyon ragaszkodni az állatokhoz. Egy dagonyázásból hazatérő malacot teljes szeretettel ölelt át, és azt mondta: ,,Szejetlek, Bözsi majac!” – mesélte az édesanyja. Kovács-Molnár Barbara azt is megosztotta velünk: lánya alapvetően is nagyon érzelmes és jószívű, de az állatokkal különleges a kapcsolata. Volt, hogy azért sírt percekig, mert nem lehet visszaragasztani a bodobács lábát, ami egy óvatlan mozdulat miatt a kezében maradt. Bízunk benne, hogy Lucának éppolyan emlékezetes marad a kórházban eltöltött délután, mint nekünk, őt körülvevő felnőtteknek. Ahogyan azt is reméljük, a kislány nagy álma egyszer valóra válik, és állatorvos lesz belőle!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában