Válaszlevél

2023.05.16. 18:15

Szombathely-Kőszeg közötti gyorsforgalmi útról: ezt közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium

Az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtó osztályának válaszlevele is cáfolta azokat a baloldali sajtóértesüléseket, mi szerint számos vasi útberuházás előkészítése megtorpant volna.

Tömböly Ágnes

A szombathelyi északkeleti elkerülő út tervezett nyomvonalán már megtörtént a régészeti feltárás

Forrás: VN-archív/CSG

Mint arról korábban írtunk: látszólag összehangoltan indította a hetet a helyi baloldali média. Úgy tudták, megtorpant a Szombathely és Kőszeg közötti kétszer kétsávos gyorsforgalmi és a szombathelyi északkeleti elkerülő utak építésének előkészítése. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője hétfő este Facebook-posztban cáfolta ezt és erősítette meg: a kormány továbbra is elkötelezett a vasi útfejlesztések iránt. 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) sajtó osztálya megkeresésünkre kedden arról tájékoztatott: "Az Építési és Közlekedési Minisztérium számára továbbra is fontos, hogy fejlődjön Magyarország gyorsforgalmi úthálózata. Ennek keretében jelenleg azon dolgozunk, hogy a Szombathely-Kőszeg, Szombathely északkeleti elkerülő és a Körmend irányába történő útfejlesztésekhez szükséges lépések megtörténjenek. Ennek keretében az M87 Szombathely-Kőszeg, az M86 Szombathely-Körmend gyorsforgalmi utak, valamint a 87-89 Szombathely északkeleti elkerülő utak kiviteli terveinek elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás előkészítése folyamatban van" - írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában