Richter Egészségváros

2023.05.03. 16:28

Harminc sátorban az egészségért - Aki részt vesz a szűréseken, 500 forinttal támogatja a Markusovszky-kórházat

A városba érkezik a Richter Egészségváros program, május 14-én a Fő téren 30 sátorral rendezkedik be az egészségtudatosságot és egészségmegőrzést szolgáló rendezvény. Erről tartottak tegnap tájékoztatót a városházán.

Óvári Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Aki az ingyenes programokon – szűréseken, tanácsadáson – részt vesz, automatikusan 500 forinttal támogatja a Markusovszky-kórházat. A sajtótájékoztatón dr. Nemény András polgármester üdvözölte a kezdeményezést, hiszen – mint mondta – a cél, hogy Szombathelyen aktív és egészséges polgárok éljenek, a város akár a legjobb is lehet az országban a várható élettartam tekintetében. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kiemelte: az esemény segíti az embereket az egészségkultúra fontosságának megértésében. Mint mondta, a magyar kórházakban világszínvonalú munka folyik az akut betegségek gyógyításában, ugyanakkor komoly kérdéseket vet fel, hogy a kórházat elhagyó beteg képes-e változtatni a korábbi életmódján. Az egészséggel kapcsolatos hozzáállásunk fejlesztése és megváltoztatása nehéz feladat, csak évtizedek távlatából lehet eredményeket elérni. 

A főigazgató főleg azokat biztatja a részvételre, akik a mindennapos teendők közepette kevés időt szánnak magukra. Leszögezte: a foglalkozás-egészségügyi szakorvos szerepe felértékelődik, hiszen vele évente mindenképpen találkoznia kell a munkaképes embereknek. Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős osztály vezetője kiemelte, hogy a vállalat mindenképpen adományoz 3,5 millió forintot a kórháznak, az összeg pedig aszerint változik, hogy hányan vesznek részt az ingyenes programokon. 

Így mindenki, aki csak kilátogat és részt vesz bármilyen tanácsadáson vagy szűrésen, 500 forintnyi adományponttal gazdagítja a kórházat. Ráadásul tornázhat akár Katus Attilával – esetleg meghallgathat egy előadást Jaksity Katával vagy Szily Nórával. A színpadon fellép a Groovehouse, de láthatjuk május 14- én a Fő téren többek között a szombathelyi Westside TSE és a Kötélugró Klub bemutatóját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában