Fejlesztés

2023.05.22. 17:00

Újabb nagy lépés a kis falu életében - Megmenekülhet a villámárvizektől Kemenessömjén

Több mint hetvenmillió forintból alakították ki a csapadékvíz-elvezetési rendszert a Berzsenyi Dániel utcában. Az uniós forrásból megvalósuló beruházás a villámárvizektől védi meg a települést.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Nagyobb esőzések után a hegyről lezúduló víz elöntötte a települést, villámárvizek alakultak ki. A korábban kialakított védőárok sem nyújtott teljes biztonságot: mindenképpen szükség volt a nyílt árkok burkolására - idézte fel az előzményeket Kurucz Attila polgármester, majd emlékeztetett: a térség országgyűlési képviselőjének közbenjárására a tervezettnél előbb, március elején megkezdődhettek a munkálatok a Berzsenyi Dániel utcában.  

A műszaki átadót a múlt hónap végén tartották: a beruházás részeként az érintett ingatlanokhoz tartozó hidakat is rendbe tették - a lakók legnagyobb örömére. A beruházás több mint 70 millió forintnyi uniós forrásból valósult meg: a kialakított rendszer egyszerre védi az itt található önkormányzati, gazdasági és magáningatlanokat a csapadékvíztől és az árvíztől, valamint a település alacsonyabban fekvő területit a hirtelen lezúduló víztömegtől. 

Kurucz Attila elmondta: az Árpád utca hasonló fejlesztés előtt áll: a pályázatot már erre vonatkozóan megnyerték, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik, a tényleges munka várhatóan szeptemberben kezdődik. 

– A csapadékvíz-elvezetés fejlesztés újabb elemével a helyiek régi tervet sikerült megvalósítani. Ez nagy dolog, melyet a közelmúltban a kormány Magyar falu programjában olyan pályázatok egészítettek ki, amelyből például járda újújult meg – fogalmazott Ágh Péter, Észak- Vas vármegye országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában