Cél a népszerűsítés

2023.05.18. 11:52

Zajlik a SZEMA 2023 – a Vas vármegyei technikumok és szakképző iskolák XII. matematikai csapatversenye

Az idei évben is megrendezték a Szerethető Matematika (SZEMA) Vas vármegyei technikumok és szakképző iskolák matematikai csapatversenyét, amely ma délelőtt 10 órakor kezdődött az az ELTE Savaria Egyetemi Központ dísztermében.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A verseny megvalósításában a meghirdető és szervező ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ mellett az előző tanév I-III. helyezett iskolái vesznek részt:  a VMSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatika Technikum és a VMSZC Puskás Tivadar Szakképző Iskola.

A verseny célja a matematika népszerűsítése, a tantárgyi és a tantárgyhoz távolabbról köthető, különböző szakmákhoz kapcsolódó ismereteken át. A csapatoknak kreatív, gyakorlatias feladatokat kell megoldaniuk, amelyek a matematikai jellegű ismeretek mellett nemcsak egyéni tudást, hanem összehangolt csapatmunkát is feltételeznek.

Két kategóriában lehetett nevezni technikumi, illetve szakképző iskolai diákok 3-3 fős csapataival, 9-10. évfolyamon. A versenyzők gyakorlatias, írásbeli feladatokat oldanak meg; a pontozás a helyszínen folyamatosan történik.

Az első helyezett csapataok egy-egy vándorkupát kapnak, az arany, ezüst és bronz fokozatú csapatok tagjai és felkészítő tanáraik pedig tárgyjutalmat és oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában