Fejlesztés

2023.06.01. 08:00

A könyvtár új bútorokat, az út új burkolatot kapott Kiszsidányban

Mintegy 25 millió forintnyi kormányzati támogatásból újult meg a település főútjának egy szakasza. A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá vált erre a közlekedés. 

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter is részt vett a megújult szakasz átadóján

Forrás: VN

Zsákfalu jellege ellenére nagy a forgalom Kiszsidányban: sokan érkeznek a település végében található kúthoz tiszta forrásvízért. A főút nagyon rossz állapotban volt már, a többszöri kátyúzások csak átmeneti javulást hoztak. Bánó Zoltán polgármester elmondta: A Magyar falu programban nyert közel 25 millió forintból két rétegben összesen 8 centi új burkolatot és stabil patkákat kapott a 260 méteres szakasz – ennek köszönhetően kényelmesebbé és egyúttal biztonságosabb vált a közlekedés.  

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője személyesen gratulált a fejlesztéshez a falu polgármesterének, közösségének. Emlékeztetett: a kistelepülések érdekében indított kezdeményezés révén korábban is jutott forrás már Kiszsidányba, többek között közterületet rendben tartó eszközök beszerzésére, egyházi épület és önkormányzati ingatlan felújítására. - Kiszsidány egy összetartó közösség, amelynek egyik közösségi tere a könyvtár, amely most szintén fejlődött. Büszkék lehetnek a falu lakói az otthonukra, melynek hagyományait példaadóan ápolják, ahogy ez a mostani falunapon is kiderült - fogalmazott Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában