Programsorozat

2023.06.20. 14:17

A Múzeumok Éjszakáján kinyitnak a vasi tűzoltó múzeumok

Sok más kiállítóhely mellett 2023. június 24-én kitárja kapuit a Vas Vármegyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely, valamint a Hosszúperesztegi Tűzoltó Múzeum is.

Tóth Judit

Forrás: VN-archív

Az országos programsorozathoz csatlakozva Vas vármegyében két múzeumban várják a tűzoltói tárgyi emlékek iránt érdeklődő látogatókat. A vármegye székhelyén, Szombathelyen az Aréna utcában lévő Vas Vármegyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhely 18 órától 22 óráig óráig tart nyitva. Akik a Múzeumok Éjszakáján ide ellátogatnak biztosan nem távoznak élmények nélkül. A tárlatvezetés alkalmával hallhatnak a katasztrófavédelem három alappilléréről, a tűzoltóságról, iparbiztonságról és a polgári védelemről, de tájékoztatást kapnak a katasztrófavédelem szervezeti felépítésről is. Emellett a bátrabbak felpróbálhatnak korhű tűzoltó védőruhákat és sisakokat is. 

A Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gondozásában álló Tűzoltó Múzeum szintén 18 órakor nyitja meg kapuit. Itt amellett, hogy rengeteg tűzoltó emléket nézhetnek végig az érdeklődök, a múzeum ajtaján belépve régi tűzoltó gépjárműveket is fellelhetnek, amiket közelebbről is megtekinthetnek. A tűzoltók nemcsak a felnőttekre, a gyermekekre is gondoltak, ugyanis a helyszínen gyermekfoglalkoztatókkal várják a kicsiket. 

Szombathelyen is színes programok várják az érdeklődőket. Erről itt olvashat:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában