Programok

2023.06.19. 19:35

Látványos és emlékezetes lesz az idei Múzeumok Éjszakája Szombathelyen

Idén kilenc helyszínen nyolcvan programmal várják a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján, amely új elemekkel is bővült, többek között a börtön is kínál programokat.

Óvári Gábor

Fotó: Cseh Gábor

Június 24-én igazi nyáresti programot szervezhetnek a szombathelyiek. A Múzeumok Éjszakája programsorozat egyik központja természetesen a Savaria Múzeum lesz, ahol 17.30-tól Az ötvös – A szombathelyi Berger és Németh család öröksége című kiállítás tekinthető meg. Az állandó kiállítás Szombathely legrégibb, ma is működő üzletének s a tulajdonos, Berger–Németh ötvösdinasztia tagjainak állít emléket. 

Az ötvös – Család, hivatás, üzlet és művészet Kelbert Krisztina történész, osztályvezető előadása Az ötvös című tárlat főszereplőire, a Berger és Németh család tagjaira és az 1907-ben alapított üzlet történetére fókuszál. 18 órától a múzeumpedagógiai foglalkozások keretében ékszerkészítés, virágnyomatok, tapétafüzet, szabadtéri, interaktív játékok, Retro-Barlang - a '80-as és '90-es évek játékai (trafik és Y-os gombfoci, szektorlabda, Commodore Plus 4 játékok) lesznek dr. Illés Péter főmuzeológus játékmester vezetésével. A múzeumparkban a Magor Íjász Hagyományőrző Egyesület bemutatóját tekintheti meg a közönség. 

Idén aA MÁV Zrt. Szombathelyi Pályavasúti Területi Igazgatóság vasúttörténeti múzeuma is bekapcsolódott a programokba. A kiállítás mellett retro kisfilmek és egy LÉGÓ pince megtekintésére is lehetőség nyílik. A prograok közötti veterán autó felvonulás mellett a földalatti Savariát is megsimerhetik a látogatók, az OTP alatti városrészlet tekinthető majd meg. Számtalan esemény készül még a Smidt múzeumban és a képtárban is. A késő esti programok között pedig a fényfestés ígérkezik egy nagy látványosságnak a Múzeumok Éjszakáján.

Ilyen volt a tavalyi:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában