Koncert

2023.06.24. 16:16

Akár öt órán át tudnának énekelni, a jubileumon a repertoárból 15 kórusművet adtak elő - koncertet adott a Szentháromság Vegyeskar Oladon

A 25. évi jubileumát koncerttel ünnepelte a Szentháromság Vegyeskar az oladi Szentháromság-templomban.

vn

Fotó: Szentháromság Vegyeskar

Az alapító tagokban negyedszázada született meg a vágy, hogy Juhász-Héra Andrea karnagy vezetésével megajándékozzák templomuk híveit a húsvéti passió énekelt formájával. A kórus repertoárja évről évre gazdagodott, az egyházi és világi művek kottái már nem férnek el egy mappában, akár 5 teljes órát végig tudnának énekelni azokból.  

A szépséges kis templomot zsúfolásig megtöltő közönség 15 kórusművet hallgatott meg, élt át együtt az énekesekkel, akiket a vegyeskar élén másfél évtizeden át álló Darvas Zsolt és jelenlegi karnagyuk, Györkéné Mölcs Mária vezényelt.

A. Dvořák, G.F. Händel, Werner Alajos, C. Franck, Koltay Gergely, G. de Marzi, Gárdonyi Zoltán kórusműveinek némelyikét hangszeres kíséret gazdagította Kardos Évának, Péntek Évának, valamint a Művészeti Szakgimnázium tanulóinak, Horváth Dórának, Kiss Juliannának, Németh Borának és Weilein Ágnes Katának önzetlen felajánlásából.  

Bár egy emberöltő alatt természetesen változott a vegyeskar tagsága, az együtt töltött években szövődött érzelmi szálak továbbra is élnek az egykori és jelenlegi kórustagok között. Igazolja ezt a hallgatóság soraiban ülő, valamint az utolsó számnál a karba beálló egykori énekesek örvendetesen nagy száma is.

A lelkes és meghatott közönség vastapsát követően a kórus köszönetet mondott Gaál Sándor atyának, valamint dr. Kecskés Lászlónak, a városrész képviselőjének, akik hosszú évek óta támogatják lelkiekben és anyagiakban a Szentháromság Vegyeskar működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában