Fejlesztés

2023.06.16. 18:30

Átadták a felújított orvosi rendelőt Pankaszon - fotók

A Magyar falu program támogatásából újult meg az orvosi rendelő a településen. Az ünnepélyes átadót péntek délután tartották.

Tóth Judit

Forrás: Unger Tamás

Horváth Csabáné polgármester köszöntötte a megjelenteket a kívül-belül felújított orvosi rendelő előtt. - A 2022-es Magyar falu programból mintegy 101 millió forintot nyertünk, ebből tudtuk megvalósítani ezt a nagyszabású felújítást. 2020-ban is volt egy nyertes pályázatunk 888 ezer forint értékben, ebből orvosi eszközöket vásároltunk - tudtuk meg a polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a háziorvosi, illetve a fogorvosi rendelőben és a védőnői szolgálat helyiségében 21. századi körülmények várják a pácienseket Pankaszról, Kisrákosról, Nagyrákosról, Viszákról és Szattáról. 

V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében így fogalmazott: - Bízom abban, hogy Pankasz és a környező települések lakói teljes gyógyulással távoznak majd, ha panaszaikkal felkeresik a rendelőt - mondta, majd megköszönte a dolgozóknak azt a lelkiismeretes gyógyító munkát, amit nap mint nap végeznek a betegek érdekében. 

A felújított épületet Dóka Ferenc plébános áldotta meg, aki a boldoggá avatott hercegorvos, dr. Batthyány-Strattmann László életéről, példaértékű gyógyító tevékenységéről beszélt a jelenlévőknek. Az ünnepségen közreműködött Nagy Lora verssel és Radics Petra énekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában