Rendezvény

2023.06.19. 18:38

Családi napot tartottak Jánosházán

A közelgő Szent János-nap alkalmából tartott családi napot vasárnap a jánosházi Keresztény Családközösség Egyesület – ezzel elindítva a vakációt.

Polgár Patrícia

Sik Tamásé, a Keresztény Családközösség Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket a vasárnapi rendezvényen

Forrás: Sik Tamásné

A programon Sik Tamásné, az egyesület elnöke köszöntötte a családokat, majd kiosztották az „A családom” szlogennel meghirdetett rajzpályázat díjait. Összesen 76 alkotás érkezett a pályázatra a helyi és környékbeli óvodákból (Jánosháza, Boba, Hosszúpereszteg, celldömölki városi és alsósági tagóvoda) – a szervezők valamennyit ki is állították a rendezvényen. Az iskolások előzetesen meghirdetett rajzpályázatának témája Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójához kapcsolódott. A jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola és a Szent Imre Általános Iskola diákjai mellett a bobai Döbrentei Gábor Általános Iskola tanulói is megemlékeztek a költő születésének évfordulójáról, összesen 72 alkotással. A rajzversenyek díjazottjainak Kiss András, Jánosháza polgármestere adta át a díjakat.

Az önfeledt, tréfás ügyességi játékokban tíz csapat vett részt. Jutalmuk játék, dinnye, torta volt. Ugrálóvár, csocsó, csillámfestés, kézműves foglalkozások is színesítették a programot.

A szellemi totó Petőfi Sándor életéhez és munkásságához kapcsolódott. A fiúk, nagy örömükre egy óriás munkagéppel is megismerkedhettek. Senki sem maradt éhesen: a „karitászos nénik” házi lekváros- és mézes kenyérrel, „gyümölcs fröccsel” kínálták a játékban megéhezett gyerekeket. - Vidámságot, sok nevetést, önfeledt játékot adott a délután a gyerekeknek és a szülőknek is – számolt be a délutánról Sik Tamásné.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában