Nyári tábor

2023.06.26. 13:41

Erzsébet napközis tábor Jánosházán a hagyományőrzés jegyében

Egyhetes Erzsébet napközis táborba várta a diákokat a tanévzáró utáni héten a Batthyány Lajos Általános Iskola. A 38 – főleg első, második osztályos és néhány harmadikos – kisdiák mind az öt napja a hagyományőrzés jegyében telt, csütörtökön Sümegre és a Balatonhoz kirándultak.

Tóth Kata

Forrás: VN

A népi kultúra, a népi játékok megismerését, a néphagyományok őrzését és a magyarságtudat erősítését célozták a programok, tudtuk meg Csik Józsefné igazgatótól. Ékszereket készítettek, kézműves foglalkozáson vettek részt, nemez-kulcstartót készítettek és hagyományos ételeket is fogyasztottak a gyerekek – paprikás krumpli készült például. Egyik nap a Baráth család vendégei voltak, ahol a hagyományos állattartásra láttak példát. Íjászbemutatón is részt vettek a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület jóvoltából. A táncházban néptáncos előadó mozgatta meg a kisiskolásokat. Sümegen kirándulva megnézték a középkori várat, és ha már ott jártak, középkori lakomán is részt vettek. Balatongyörökön végigjárták a Kneipp-élménysétányt, és természetesen a strandolás volt a táboruk csúcspontja. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában