Utánajártunk

2023.06.27. 16:00

Ezért vették le a hulladékgyűjtő edényeket Szombathelyen - fotók

A közösségi médiában tették többen szóvá: a hétvégére eltűntek a hulladékgyűjtő edények Szombathelyen. Még vasárnap rákérdeztünk, mikor kerülnek vissza.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

"Az utcai hulladékgyűjtők a Szentivánéji Vígasságok rendezvény időtartama alatt kerültek eltávolításra, melyek a hétfői napon visszahelyezésre is kerültek" - tájékoztatott keddi válaszában Starcsevics Ádám, a Szova NZrt. kommunikációs és HR-munkatársa. Megtudtuk azt is: mintegy 30 hulladékgyűjtő edényt szedtek be a Jégpince és a Gagarin utcában, a Haladás pálya melletti buszmegállóban, valamint az Emlékmű-domb szerpentinjén. 

"Ezek az edények nem alkalmasak a rendezvényen keletkező hulladékok (sörösüveg, sörösdoboz, stb) gyűjtésére, így leszerelésük minden évben megtörténik. A rendezvény szervezője a vigasságokra nagyobb méretű hulladékgyűjtő edényeket rendelt, melyek a program ideje alatt hatékonyabban látják el ezt a funkciót" - írta válaszában Starcsevics Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában