Új lelkipásztor

2023.06.17. 16:00

Kisantal Zsuzsanna végzi a lelkészi szolgálatot a Kőszegi Református Egyházközségben

Kisantal Zsuzsanna a Kőszegi Református Egyházközség új lelkipásztora. Május óta vasárnaponként ő tartja az istentiszteletet.

Tóth Kata

Kisantal Zsuzsanna Básthy Béla polgármesternél

Forrás: VN

1968-ban Veszprémben született, legidősebbként egy háromgyermekes családba. Mint a református egyházközség honlapján olvasható, gyermekként nagyon szeretett a református gyülekezethez tartozni. Tizennégy évesen a saját döntése volt, hogy az akkoriban egyetlen református gimnáziumba menjen továbbtanulni. Hitét és gondolkodását alapvetően meghatározta a Debreceni Református Gimnáziumban töltött időszak. – A Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző karán végeztem matematika – fizika szakon, és levelező képzésen hitoktatói oklevelet is szereztem.

Pécsen ismertem meg a páromat, Kisantal Tibort, akivel 1990 óta szoros egységben, boldog házasságban élünk. 1991 és 1997 között négy gyermekünk született, Máté, Mira Hajnalka, Krisztina és Dániel, ők már kirepültek a családi fészekből. 2020-ban született két unokánk. Barka Pomázon él a szüleivel, Szellő pedig Párizsban – írja. Magánélete mellett a tanulmányairól és hivatásáról is írt: 2015 és 2021 között végezte el a teológiát Pápán, a Pápai Református Gyülekezetben volt hatodéves gyakornokként óvodalelkész. 2022. júniustól 2023. április végéig a Felsőörsi Gyülekezetben dolgozott segédlelkészként. 2023. május óta a Kőszegi Református Gyülekezet lelkipásztora. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában