Másodszor

2023.06.12. 13:37

Kőszegi életmódtáborban töltötték a hétvégét a szervátültetettek

Két éve alakult a Szervátültetettek Győr-Moson-Sopron és Vas Megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesülete. Hétvégén az egyik kőszegi vendégházban jártak második életmódtáborukban.

Tóth Kata

Forrás: Iker László István

Egyesületi tagjaik harmada, 18 transzplantált vett részt hétvégi programjukon. A családtagok közül heten csatlakoztak hozzájuk, így összesen 25-en kapcsolódtak ki varázslatos környezetben a két nap alatt. Élményeikről elnökük, Iker László István számolt be. – Péntek esti programként egy vidám bemutatkozó játékot talált ki Kovács Judit ügyvezetőnk, hiszen még mindig keveset tudunk egymásról, és persze új érkezők is voltak. A vacsora után – melyhez több társunk is saját készítésű finomságokkal járult hozzá – társasjátékkal, beszélgetéssel zártuk a napot. Szombaton tornáztunk, majd a reggeli elfogyasztása után túrázni indultunk, s az Írottkő-kilátóig szinte meg sem álltunk. Itt már jólesett egy kis pihenő, hiszen a Dunántúl legmagasabb pontjára (884 m tengerszint feletti magasság) érkeztünk. Közben családtagjaink vaddisznóhúsból főztek pörköltet bográcsban, amit nagy étvággyal fogyasztottunk a táborhelyünkre visszaérve. Ebéd után átadtuk tagjainknak a múlt héten, az egyik győri székhelyű cégtől kapott egyesületi pólókat. Délután sportágismertető volt a program, hiszen az egyik legfontosabb egyesületi célkitűzésünk, hogy minden sorstársunk rendszeresen mozogjon, ami a transzplantáltak életkilátásait 30 százalékkal növelheti. Nádasdy József sportoló társunk mutatta be a petanque sportágat, melyet a szervátültetettek közül a legtöbben űznek. Nagy sikere volt a bemutatónak, minden jelen lévő élvezte a játékot. Kipróbálhattuk a dartsot is, ami szintén rabul ejtett sokunkat. Az esti órákban két gitár is előkerült, közösen énekeltünk, majd társasjáték, beszélgetés zárta a napot. Az időjárás pénteken és szombaton is kegyes volt hozzánk, de vasárnap reggel nagy esőre ébredtünk, így a Novákfalvára tervezett kirándulás elmaradt. Tudtunk viszont beszélgetni az egyesület jövőjéről, s következő rendezvényünk, az augusztus elejére tervezett Fertő-tó körüli, 3 napos kerékpártúránk szervezési kérdéseiről.

Forrás: Iker László István

Az elnök elmondta még: taglétszámuk jelenleg hatvan fő, és folyamatos a növekedés. Nagy élmény, hogy személyes találkozóikon mindig vannak új arcok, így újabb sorsokat, történeteket ismerhetnek meg, újabb kapcsolatok alakulnak, így szép folyamattá válik sorstársaik kapcsolódása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában