Szlovén

2023.06.14. 15:00

Közös napot szerveztek a felsőszölnöki és az apátistvánfalvi iskola diákjai és tanárai

Az Országos Szlovén Önkormányzat Oktatási Bizottságának kezdeményezésére közös iskolai napot szerveztek a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskola, valamint az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola diákjai és tanárai.

Tóth Judit

Forrás: VN

A program szervezője a felsőszölnöki intézmény volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Ropos Márton, az Országos Szlovén Önkormányzat elnökhelyettese, aki a diákoknak rövid történeti áttekintést nyújtott a Hármashatár, illetve a Hármashatárkő jelentőségéről. A csoport kakasdombi gyalogtúrán vett részt. Az alsó tagozatosok főleg labdajátékokkal foglalatoskodtak, a felső tagozatosok pedig számháborút játszottak, de gombakeresés,- és felismerés is szerepelt a programban. Lázár Éva, az Országos Szlovén Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke hangsúlyozta: a rendezvény mindenképpen hasznos és eredményes volt, különösen a diákok és a tanárok közötti kapcsolattartást illetően.

A program közös szalonnasütéssel zárult.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában