Magyar falu program

2023.06.15. 17:09

Megújul az épület - Új bejárati ajtó, szigetelt falak a hivatalon Hegyfaluban

Mintegy negyvenmillió forintból újul meg az önkormányzati épület a Magyar falu programban. A beruházásnak köszönhetően csökkennek az épület fenntartási költségei is.

Cseh-Egyed Bernadett

Ágh Péter és Bartók Tibor polgármester

Fotó: Ohr Tibor

A régi faablakok nem zártak jól és szigetelés sem volt az épületen – emlékeztetett Bartók Tibor polgármester. A nyílászárókat már kicserélték és felkerült a 15 centiméter vastag hungarocel a falakra, még apró javítási munkálatok vannak hátra – utána jöhet a hálózás, a színezés. A hivatali épületrész a már megújult óvoda részlegével azonos fehér ruhát ölt majd. A polgármester elmondta: az előtető fa tartóoszlopai szétkorhadtak, ezeket is kicserélik, a lépcső pedig térkő burkolatot kap. 

– Hegyfalu építése ügyében már több lépést tehettünk, amiben nagy szerepe van a kormányzati támogatásoknak és az elkötelezett polgármesternek. A kistelepülések érdekében indított Magyar falu program Hegyfaluban is eredményes volt. Bízunk a mielőbbi békében, ami megteremtheti a további építkezés alapjait – fogalmazott lapunknak Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában