Nyári szünet

2023.06.26. 10:01

Napközis ökotábor az ikervári iskolában

A nyári szünet első hetében, 116 tanuló részvételével zajlott a mindig népszerű napközis ökotábor az ikervári iskolában.

VN

Forrás: VN

A kezdőnapon a diákok megismerkedtek az Őrségi Nemzeti Parkkal, jellegzetességeivel, növény- és állatvilágával egy társasjáték formájában, valamint egy állatasszisztált, kutyaterápiás fejlesztő foglalkozáson is részt vettek. A délutánt mozizással töltötték. A másnap egy kézműves foglalkozással indult, ahol növénynyomatos képeket készítettek, majd ebéd után gólyagyűrűzésre indult a csapat. A helyi 3 gólyafióka lábára került gyűrű. 

Szerdán egy amatőr meteorológus tartott interaktív előadást, majd egy hagyományőrző foglalkozáson vettek részt a táborozók. A nap fénypontja a kisállatsimogató volt, ahol kismalacokat, kislibákat, nyulakat simogathattak és birkát, kiskecskét sétáltathattak a résztvevők. Csütörtökön a nagy meleg ellenére gyalogtúrára indultak a táborozók, majd visszatérve zenés habpartyn hűsítették magukat. 

A hét utolsó napján a Fertő-Hansági Nemzeti Park munkatársai érkeztek, akik a „Liba Labor” programjuk segítségével a környezettudatos hulladékkezelés témakörét mutatták be. Az ugrálóvár, illetve az arcfestés és csillámtetoválás mindenki kedvence volt. A legtöbben állatmintás díszítést kértek arcukra, vállukra. Ezzel, valamint élménybeszámolóval és a Zichy induló éneklésével zárult a tábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában