Közgyűlés

2023.06.15. 18:03

Nem bontják el a Brenner-villát

A Brenner-villa új tulajdonosával kétszer is egyeztetett dr. Melega Miklós önkormányzati képviselő, aki a csütörtöki közgyűlésen arról tájékoztatta a közvéleményt: nem akarják elbontani a Brenner-villát.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN-archív

Fel sem vetődött az új tulajdonos elképzelései között az épület elbontása - hangsúlyozta dr. Melega Miklós közgyűlési felszólalásában. Megtudtuk azt is: az új tulajdonos tisztában van azzal, hogy helyi védelem alatt áll a Brenner-villa és annak területe. Kitért arra is, a tulajdonos a közeljövőben gondoskodni fog arról, hogy az ingatlan körüli hulladékot, építési törmeléket elszállíttassa. Továbbá megszünteti annak lehetőségét is, hogy az egyébként életveszélyes épületbe bárki szabadon bejárhasson. 

A tervekről szólva Melega Miklós elmondta: a tulajdonos még gondolkodik a felújíttatásban, valószínűbb azonban, hogy tovább értékesíti az ingatlant más befektetőnek. A képviselő dr. Károlyi Ákos jegyző jogi álláspontjára hivatkozva azt is kifejtette: a Brenner-villára továbbra is érvényes a város elővásárlási joga, ezért ha ez így történik, élhet a vételi lehetőséggel a szombathelyi önkormányzat.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában