vaol.hu podcast

2023.06.30. 13:03

Beszélgetés Tímár Péter fő szervezővel: Lamantin – vasárnap kezdődik a jazz hete Szombathelyen

A 23. Lamantin Jazz Fesztivált július 2-tól 8-ig rendezi meg az Improvizatív Zeneműhely a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában, amely ezekben a napokban Lamantin Klub néven fogadja be a koncerteket.

Merklin Tímea

Forrás: VN-archív

Fotó: Horváth Balázs

Ezzel párhuzamosan zajlik majd a fesztiválhoz kapcsolódó tábor a Bartók Béla Zeneiskolában. A nemzetközi fesztivál fő szervezőjét, Tímár Pétert kérdeztük. Amint tőle megtudjuk: a korábbiakhoz képest karcsúbb költségvetésből állt össze az idei fesztiválprogram - amely egyébként szponzoroknak köszönhető, köztük fő támogató a város -, kevesebb sztár lesz, mint amennyit a jazz rajongói el tudnak képzelni, de még így is büszke lehet rá a város, hogy nemzetközi rangú, kiváló zenészek muzsikálják be egy héten át az estéket és az éjszakákat hajnalig. A koncertek mindig 19.30-kor kezdődnek, és miden este előzenekar forrósítja be a hangulatot a sztárvendégek fellépéséhez.

A Lamantin Improvizációs Tábor nyitókoncertje, ami egyben a fesztivált is nyitja: július 2-án 20 órakor kezdődik, bemutatkoznak a tanárok, a hazai jazz élet krémje. Podcastünkben Tímár Péter az összes sztárfellépőt bemutatja.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában