Döntöttek a városházán

2023.06.26. 16:24

Rendkívüli ülésen döntöttek szombathelyi ingatlanokról

Rendkívül ülést tartott a szombathelyi közgyűlés gazdasági és jogi bizottsága hétfőn: bérleti szerződések meghosszabbításáról és ingatlanértékesítésekről is döntöttek a városházán.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Továbbra is ingyenesen használhat önkormányzati ingatlanokat a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a Magyar Labdarúgó Szövetség: egyhangúlag támogatta a gazdasági és jogi bizottság az év végéig szóló szerződéshosszabbítást.

Visszavonják a Kárpáti Kelemen utca 33. földszint 3. szám alatti helyiség eladására vonatkozó pályázati felhívást – szavazták meg a bizottsági tagok. A döntést az indokolta, hogy időközben a Szova Nzrt. jelezte, eltérés tapasztalható az ingatlan-nyilvántartás szerint bejegyzett 35 négyzetméteres alapterület és a valós állapot között: az eladni kívánt lakás a felmérés alapján 55 négyzetméteres.

Liciteljáráson értékesítik a Hollán Ernő utca 7. földszint 10. szám alatti ingatlant: a pályázati felhívást újra kiírják, miután az ingatlan bérlője kérte a bérleti szerződés 2023. október 31. utáni, három évvel történő meghosszabbítását, amit támogattak a bizottsági tagok. Bruttó 31 millió 750 ezer forint vételárral hagyták jóvá az új pályázati felhívást.

Téma volt a védőnői szolgálat feladatainak, és ehhez kapcsolódóan önkormányzati ingatlanrészek használatának átadása. Dr. Károlyi Ákos jegyzőtől megtudtuk: elkészült a megállapodás-tervezet, a részletekről kedden egyeztetnek a Markusovszky-kórház vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában