Születésnap

2023.06.18. 12:25

Tornával indítja a napot - A 90 éves Sári nénit köszöntötték Sében

Vas Népe

Forrás: Facebook

Szívet melengető hírt osztott meg közösségi oldalán Sé önkormányzata vasárnap délelőtt:  június 15-én töltötte be 90. Életévét Sári néni, ez alkalomból otthonában köszöntötte fel Nagy Róbert polgármester és Nemes Miklós jegyző. Az önkormányzat egy csokor virággal és egy kis ajándékkal kedveskedett, valamint átadta Magyarország miniszterelnöke által aláírt születésnapi köszöntő Emléklapot. 

A bejegyzésből kiderül: a köszöntés további része nagyon vidáman egy kötetlen beszélgetéssel telt.  Sári néni rengeteg érdekes történetet mesélt múltjából. Megmutatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által 2021-ben kiállított Vasoklevelet, amelyet az építőmérnöki diploma megszerzésének 65. évi jubileuma alkalmából kapott! 

Forrás: Facebook

Elmesélte, hogy a diploma megszerzése után a szombathelyi építési osztályon kezdetett el dolgozni, majd később átkerült a Közegészségügyi és Járványügyi Állomásra (KÖJÁL), ahol 60 éves koráig, nyugdíjazásáig dolgozott. Ezt követően még további 10 évig szaktanácsadóként segítette az akkor már ÁNTSZ munkáját. 

Népes, összetartó a családdal rendelkezik. A fián kívül van 5 unokája és 6 dédunokája. Sári néni születésnapi ünnepségét a Séi Faluházban tartották, amelyen a rokonságból közel 60 fő vett részt! 

Az ünnepelt elmondta, hogy jó egészségnek örvend, sajnos a mozgásában mankóra szorul, de ettől függetlenül nagyon sok házkörüli munkát maga végez: takarít, főz, kertészkedik. A nagyobb kerti munkákat (fűnyírás, fák visszavágását) segítő végzi. Amit nem tud megvenni a mozgóárustól, azt fia András szerzi be.  

Szabadidejében a kertészkedésen kívül sokat olvas, rejtvényt fejt: kedvence a sudoku. A fiatalabb korosztályt megszégyenítve internetezik és e-mailezik, olyannyira, hogy ő tartja a kapcsolatot az amerikai rokonokkal, évfolyamtársakkal, osztálytársakkal. A legutóbbi osztálytalálkozójukat a saját otthonába szervezte meg. 

Napi rutin mellett éli a mindennapjait, tornával kezdi a napot, amit reggeli követ, majd a házkörüli teendők elvégzését intézi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában