Növeli a kapacitást

2023.06.11. 17:19

Új gabonatároló csarnokot avattak Bucsuban

Mezőgazdasági termeléssel foglalkozik Magyarországon a Dorn család. Bucsuban, Nyesteiúti birtokukon szombaton új csarnokot avattak, amely gabonatároló-kapacitásukat növeli.

Tóth Kata

Forrás: VN/Puskás Enikő

Májusfa-kitáncolással kezdődött a délután: hagyományosan a templom előtt Szűz Mária tiszteletére és Dorn Edeltraut udvarán is állítanak fát a helyi önkéntes tűzoltók. Utóbbinak viszonzásul, amiért rendszeresen támogatja őket. Huszonnyolc éve gazdálkodik a falu környéki szántókon az asszony a fiával, Georggal –950 hektárnyi területen termelnek búzát, kukoricát, repcét, hajdinát. A mintegy 2000 négyzetméter alapterületű csarnok építésével ismét fejlesztették 1995 óta létező családi vállalkozásukat. 

– Dorn Edeltraut asszony ideérkezése óta a gazdálkodással érintett faluk, különösen Bucsu és Torony jótevője számos értelemben. A templomtornyokban hallható harangjáték az ő ajándéka. Rendszeresen támogatja Bucsuban az önkéntes tűzoltó egyesületet. Fiával együtt integrálódott a közösség életébe. A magyar gazdákkal azonos feltételekkel indulnak minden pályázaton – a mostani terménytároló-szárító-tisztító fejlesztésére több mint 200 milliós agrártámogatásban részesültek – mondta el az avatón dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

– Az itt élő nagygazdák jelentősen hozzájárulnak a falu fejlődéséhez: munkát adnak a bucsuiaknak, működésük hozzátesz az iparűzésiadó-bevételéhez és támogatják a civil szervezeteket is – ezt Gál Sándor polgármester mondta el a beruházás kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában