Helyi közélet

2023.06.19. 10:44

Útfelújítás Jánosházánál

vaol.hu

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként összesen 0,6 kilométeren újul meg a 7328-as jelű Sümeg – Zalaegerszeg összekötő út 11+894 és 12+106 kilométerszelvény közötti szakasza és a 7331-es jelű Karmacs - Jánosháza összekötő út 20+447 és 20+842 kilométerszelvény közötti szakasza és csomópontja. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés 180 napot vesz igénybe. A projekt a TOP-1.3.1-16 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, az autóbusz megállók átépítésére és új tartós burkolati jelek festésére. A csomópontban egy 38 méter átmérőjű körforgalom épül, közepén egy oszlopon 4 „okos” lámpa lesz elhelyezve, mely éjszaka az energiatakarékosság érdekében csökkentett fényerővel világít, és ha szenzorok közeledő járművet észlelnek, teljes fényerőre vált.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában