Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem

2023.06.30. 18:48

Városimázs hallgatóktól: a fiatalok pontosan tudják, mi kell a város „élhetőségéhez”

Városképet újító és a települések programkínálatot bővítő ötleteket vázoltak az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói az 56. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen.

Óvári Gábor

A mikrofonnál dr. Czetter Ibolya a TIT egyesület képviseletében

Forrás: Unger Tamás

Idén először prezentálhatták ötleteiket a fiatalok a rangos eseményen, köszönhetően az egyetem és a szervező Vasi TIT együttműködésének. Dr. Bakó Béla, a vasi TIT igazgatója elmondta, hogy egyre fontosabbá válik a fiatalok bevonása a várostervezésbe és urbanisztikai témákba, hiszen mindamellett, hogy új ötleteket adnak, egy teljesen más szemlélettel látják a városi életet. Pontosan tudják, hogy mi hiányzik, és mire nincs szükség ahhoz, hogy egy település élhetővé váljon. A kreditpontokat érő előadásokra történelem, turizmus-vendéglátás és kereskedelem-marketing szakos hallgatók egyaránt készültek. A nyári egyetem utolsó napján színvonalas előadásokat hallhatottunk a szombathelyi Ady tér átalakításáról is, vagy épp arról, hogy a kőszegi programkínálat mennyire tudja megszólítani a fiatalabb korosztályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában