Program

2023.07.26. 10:00

A gotthárdi csatára emlékeznek: kikiáltók járják a várost, fáklyás őrjárat, nyílröptető verseny lesz

Pénteken és szombaton tartják a Szentgotthárdi Történelmi Napokat a városban. Szentgotthárd ezzel a rendezvénnyel emlékezik meg az 1664-es csatáról, amelyben a keresztény császári csapatok győzelmet arattak a török seregek felett a város határában.

Tóth Judit

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

Az idei Szentgotthárdi Történelmi Napok július 28-án, pénteken veszi kezdetét: 17 órakor kikiáltók járják végig Szentgotthárdot, majd 18 órától a várkertben a hivatalos megnyitóra kerül sor, fél héttől pedig jelmezes felvonulás lesz a város utcáin. A Culture Cuvée 19 órától ad koncertet, 21 órától tűzzsonglőrshow következik, majd még a Soulwave zenekar 22 órakor kezdődő koncertje előtt fáklyás őrjárat lesz városszerte. 

Július 29-én, szombaton 14 órakor hungarikum- és kézművesjátszóházzal kezdődik a program, majd a Szent Sebestyén Íjászkör tart bemutatót, kipróbálási lehetőséggel egybekötve. Nyílröptető verseny is lesz 15–18 óráig, erre négy korcsoportban lehet nevezni. Az Apró Paták Lovas Sportegyesület Malkocs bej seregének 16. századi török hagyományőrző bemutatójára 16 órakor kerül sor, majd Violin király és Hanga királykisasszony történetét ismerhetik meg a gyerekek. 

A Hunyadi Mátyás Fekete Sereg és a Sas Tanya bemutatója után, 18.20-kor elrajtol a Csatafutás főfutama, majd az 1664 méteres hobbifutam is. A futóverseny eredményhirdetése negyed kilencre várható. Este kilenc órakor felidézik az 1664-es szentgotthárdi csatát, ezután a Fourtissimo együttes ad koncertet. A Szentgotthárdi Történelmi Napokat diszkó zárja, a zenét DJ Miller szolgáltatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában