Javában zajlik

2023.07.12. 14:49

A sport után mese héten töltődnek a balogunyomi táborozók - fotók

Négyhetes tábort szervezett a balogunyomi önkormányzat: a gyerekeknek szerdán robotika bemutatót tartott a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársa, de jelmezversenyt is rendeznek még a mese héten.

Tömböly Ágnes

A táborban Mikula Léna, a háttérben Babos Lorina és Boda Boglárka

Forrás: Szendi Péter

Javában zajlik a négyhetes önkormányzati tábor Balogunyomban: négy különböző tematikával készültek a szervezők, hogy élménytelivé tegyék a vakáció napjait a gyerekek számára. Július első hetében a sport, most a mese, jövő héten a zene, majd a színek témakörében szervezték/szervezik a programokat. A négy turnusban – egy hónap alatt – mintegy ötven-hatvan gyerek fordul meg az egykori községházánál, többen mind a négy hetet ott töltik. Nem csoda, ha komoly érdeklődés kísérte a programsort. Azt már Tarsoly Alfonz polgármestertől tudtuk meg: a képviselő-testület döntése alapján nem változott a tábor térítési díja, az önkormányzat által kínált lehetőséget a tavalyi áron lehetett igénybe venni. Többről szól ez, mint 8 és 16 óra közötti gyerekfelügyeletről, tartalmas programokon közösségi élményekkel gazdagodhatnak a 6-12 éves – jellemzően alsó tagozatos – gyerkőcök.

Negyedik éve ad otthont az eseménynek az egykori községháza: az árnyékos, hatalmas udvar és a benti helyiségek is alkalmassá teszik az épületet a közösségi programok megszervezésére.

Ottjártunkkor a Berzsenyi Dániel Könyvtárból Zsigri Mária gyerekkönyvtáros éppen robotika bemutatót tartott. - A KSZR keretén belül Vas vármegyei kistelepülésekre járunk foglalkozásokat tartani. Balogunyomban a tábor idejére igényeltek egy robotika bemutatót, ezt a csomagot hoztam most el a gyerekeknek – mondta el Zsigri Mária. - Kicsit beszélgettünk a robotokról, hoztam néhány könyvet is, amit megnézhetnek, de elsősorban az építés az, ami lázba hozza a táborozókat, különösen a fiúkat.

Több asztalnál dugták össze fejüket a táborozók: Lego-kockákból építik a különböző méretű járgányokat, amelyeket aztán jobbra-balra mozgatnak is. Problémamegoldásra és a csapatban való együttműködésre is tanítja a kicsiket ez az oktató csomag – erre is utalt a gyerekkönyvtáros, hozzátéve: most kis ízelítőt kaptak a robotok világából a legkisebbek.

Boda Boglárka táborszervezőt kérdeztük a további programokról. - Tegnap mesével kapcsolatos kvízt töltöttek ki a táborozók, aztán a délutáni hőségben vizes játékot játszottak. Ma a robotika bemutató után vetélkedőt rendezünk még, pénteken pedig jelmezversenyt, és gofrit is készítenek – sorolta a táborszervező. A mostani héthez hasonlóan jól sikerült a múlt heti sportos tematikájú is: vetélkedők, exatlonos kihívások várták a gyerekeket, a büki játszóházban, a Haladás Sportkomplexumban is megfordultak, és a Falco KC kosarasai is látogatást tettek náluk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában