Helyi közélet

2023.07.19. 11:00

A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia hívei az idén is gyalogos zarándoklatra indultak Mariazellbe

A negyven szentgotthárdi zarándok a körmendi, gércei, celldömölki, csörötneki plébániák híveivel együtt járja végig a 160 kilométeres utat.

Tóth Judit

Magas hegyek között bújik meg Ausztria kiemelt zarándokhelye, Mariazell, ami Stájerországban található, és a Sankt Pölten-i egyházmegyéhez tartozik. A város impozáns, jellegzetes háromtornyú búcsújáró temploma a gótikus és a barokk stílus érdekes ötvözete. A templom köré nőtt kis városka Nagy Lajos kora óta a magyarok legnagyobb búcsújáró helye, egyszersmind az osztrákok és a szláv népek fontos kegyhelye is. A templom kincstárában őrzött fa Madonna-szobor évente egymillió zarándokot vonz Mariazellbe, köztük Vas vármegyei – szentgotthárdi, körmendi, gércei, celldömölki és csörötneki – híveket is, akik idén két lelki vezetővel, Óra Krisztián és Balasi István atyával vágtak neki a 160 kilométeres útnak. A zarándoklat szervezését dr. Dancsecs Zsolt, Szentgotthárd jegyzője vállalta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában