Kézikaszás bemutató

2023.07.06. 14:28

Aratóünnep Bükön - 14 banda érkezik az idei bemutató kaszálásra

Immár a 32-ik aratóünnepre készülnek Bükön. Szombaton 17 órától, a kemping melletti területen 14 aratóbanda tartja meg a kézikaszás bemutatóját.

Horváth László

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Július 8-án, szombaton 15 órakor a Szent Kelemen templomban szentimisével kezdődik a 32-ik aratóünnep. Az átriumban 16 órakor lesz a megnyitó, majd 17 órakor hintókkal, lovaskocsikkal, dottóval színes felvonulás indul a kemping bejárata melletti búzatáblához. Itt 14 aratóbanda tart kézikaszás bemutatót. Dr. Németh Sándor polgármester, mint városgazda, Patthy Sándor büki aranykalászos gazda, mint a terület felajánlója fejére kerül a fonott koszorú. 

Az idei ünnepre a helyi, Farkas Gyula vezette aratóbanda mellett érkeznek „csapatok” az Őrségből, a Fertő-tájról, a Rábaközből, a Hanságból. Bük testvérvárosa, Törökbálint és képviselteti magát.  

Folytatásként az Átriumban 20 órától folklórműsor lesz. Az aratóbálon a Spontán Együttes zenél, közben Baranyai Lajos és Batyi Kala Árpád adja elő a Batyi Fusion című műsort.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában