Eljárás indult

2023.07.13. 19:02

Autógumik, amíg a szem ellát egy nagykölkedi telephelyen

Megsaccolni is nehéz, mennyi autógumit halmoztak fel az egyik nagykölkedi telephelyen hosszú évek alatt. A Körmendi Rendőrkapitányság jelenleg is büntetőeljárást folytat az ügyben.

Tömböly Ágnes

Francsics Zoltán polgármester

- Azzal jelent meg a cég a telepen, hogy darálják majd a gumit – erről Francsics Zoltán polgármester beszél lapunknak. Azóta jó pár év eltelt, a látvány pedig önmagáért beszél: több méter magasan, s amíg a szem ellát, úgy tornyosulnak az autógumik a nagykölkedi telephelyen. A faluvezető úgy folytatja: 2013-ban az oda bejegyzett cég felszámolás alá került. 2019-ben egy másik vállalkozás - Francsics Zoltán elmondása szerint - már nem kapta meg a hulladékhasznosítási engedélyt, ennek ellenére csak nőtt a gumihalom a területen. A képviselő-testület ülésein is napirendre került az ügy, helyszíni bejárást is tartottak. Végül az önkormányzatnál úgy döntöttek: ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tesznek.

"Mi nem akartunk ilyen hírnevet"

- Mi nem akartunk ilyen „hírnevet” a falunak – fogalmaz Francsics Zoltán, aki kitér arra is: arról, hogy pontosan milyen önkormányzati intézkedések történtek, a település aljegyzője, Neumann-né Janzsó Ildikó tud további részleteket mondani. 

Forrás: VN-archív

Telefonon keressük az aljegyzőt. Megtudjuk: szabadságon tartózkodik, később tud tájékoztatást nyújtani.

Az üggyel kapcsolatosan Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője is több Facebook-posztot megosztott. Levélben kérte a Vas Vármegyei Kormányhivatal vezetőjének intézkedését és az ügy kivizsgálását is.   
 

A polgármester által elmondottak alapján kérdéseinkkel megkeressük a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Seffer Lilla r. őrnagy rövid időn belül küldi a választ: "A Körmendi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást jelenleg ismeretlen tettessel szemben. A nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg bővebb információt nem áll módomban adni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában