Kezdeményezés

2023.07.31. 19:27

Egy hét a csillagok alatt - Mutatjuk a vasi helyszíneket és időpontokat

A csillagos égbolt megfigyelésének élményét kínálja az Egy hét a csillagok alatt országos programsorozat augusztus 3.–13. között. Mutatjuk a vasi helyszíneket és időpontokat.

Vaol.hu

Fotó: Szemes Dániel

A kezdeményezés célja, hogy minél többen élhessék át a csillagos égbolt megfigyelésének élményét. Csillagvizsgálók és egyesületek, amatőr és kutatócsillagászok egyaránt szerveznek bemutatókat – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Barna Barnabás főszervező. A Hegyháti Csillagvizsgáló pénteken 18.30 órától naptávcsöves bemutatóra invitál Körmenden a már bezárt Spar üzlet parkolójába. A program ingyenes és előzetes bejelentkezésre sincs szükség. Hegyhátsálon a Hegyháti Csillagvizsgálóban (Fő út 55. szám alatt) szombaton, valamint augusztus 12–13-án távcsöves bemutatóval és előadásokkal készülnek a szervezők. Jövő szombaton Ferenczi Róbert rádióamatőr „Kommunikálj telefon nélkül!” címmel és Hegyi Norbert amatőr csillagász „Miért nem lapos a Föld?” címmel tart előadást. Másnap Hegyi Norbert „Fel az űrbe!” címmel és Sahin-Tóth Csanád amatőr csillagász pedig csillagászati érdekességekről beszél. Itt regisztrációhoz kötöttek a programok. Magyarszombatfán a Fő út 6. alatt működő panzióban rendeznek hullócsillaglest: augusztus 5–12. közt minden nap derült időben, sötétedés után várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában