Össze kell hangolni a munkát

2023.07.06. 14:45

Folytatódik a büki Gyurácz utca felújításának második üteme

Ezúttal az erős- és gyengeáramú vezetékeket cserélik ki. A kábelek a föld alatt futnak majd, az utcából eltűnnek légvezetékek.

Horváth László

Más lesz az összkép: a légvezetékeket kiváltják, a kábelek a jövőben a föld alatt futnak majd

Forrás: VN

A napokban lakossági fórumon tájékoztatták a Gyurácz utcaiakat a felújítás menetrendjéről. Dr. Németh Sándor ezt követően lapunknak elmondta, a kivitelezés várhatóan a jövő héten kezdődik, és október 31-ig tart. A beruházás célja, hogy javuljon a szolgáltatás minősége, illetve szebb legyen a város egyik kapujának is számító utca összeképe.  

Az erősáram esetében a 8 elosztószekrényt cserélnek ki, és több mint 800 méternyi vezetéket fektetnek a föld alá. Az utcában 7 darab LED-es kandelábert helyeznek el. A kivitelezés költsége nettó 28 millió forint.  

A gyengeáramú hálózatnál a telefon, az internet, valamint a kábeltelevízió kábeleit, bekötéseit cserélik ki. Mindez 17 ingatlant érint. A költségek összege mintegy nettó 20 millió forint. 

Megtudtuk, a kivitelezés során össze kell hangolni a munkát, ugyanis a kábelek egy árokban futnak majd. A Gyurácz utca útját 4 helyen vágják át. A forgalmat nem kell elterelni, az félpályán haladhat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában