Rendezvény

2023.07.18. 18:41

Jubileum: tizedik Szudáni Napok Körmenden

Tizedik alkalommal tartanak Szudáni Napokat a városban, a rendezvény főszervezője dr. Abdel Hameed szudáni származású, évtizedek óta Körmenden élő és praktizáló gyermekorvos.

Tóth Judit

Ismét lehetőség lesz ismerkedni a szudáni kultúrával

Fotó: Jámbori Tamás

Szudáni Napokat 2001-ben szerveztek először, a program a maga nemében azóta is országosan egyedülálló. Magyarország és Szudán kultúrájának találkozásáról, a személyes kapcsolatok erősítéséről szól a rendezvény, amelyet az idén tizedik – jubileumi – alkalommal szervez meg dr. Abdel Hameed és családja. A program július 22-én, szombaton 17 órakor a szudáni kiállítás megnyitásával veszi kezdetét a Sala Terrena Galériában, ahol köszöntőt mond H.E. Saddig Mohmed Abdella, Szudán magyarországi nagykövete, Bebes István, Körmend polgármestere, valamint a házigazda, dr. Abdel Hameed főorvos. A megnyitón közreműködik a Nile Group nevű szudáni együttes. A különleges program lebonyolítását a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár is segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában