A Bereki Bárkás Egylet Egyesület szervezésében

2023.07.12. 18:43

Kajak-kenu élménytábor a Rábán - fotók

Nyolcadik alkalommal szervezett kajak-kenu élménytábort a Rába-parton a Bereki Bárkás Egylet Egyesület.

Tóth Judit

Varga Gábor István táborvezető vízre teszi az egyik kenut a gyerekekkel

Fotó: Szendi Péter

– Az első tábort 2016-ban rendeztük meg, felejthetetlen élmény volt, hiszen a kenukirály, Wichmann Tamás volt a vendégünk. Az elmúlt években járt nálunk Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kiss Tamás, olimpiai bronzérmes kenus és Vaskuti István, az 1980-as moszkvai ötkarikás játékok győztese. 

A fiatalabb kenus generációból pedig Adolf Balázs és Fejes Dániel jött el hozzánk, hogy a kajak-kenu alapjait és az élsport szépségeit megismertesse a gyerekekkel. Az idén nem lesz sztárvendégünk, ennek egyszerű oka van: táborunk a megszokott augusztusi időpontról ideiglenesen átkerült júliusra, most pedig javában zajlik a versenyszezon, az élsportolóknál egyik megmérettetés követi a másikat – mondta Varga Gábor István táborvezető, a Bereki Bárkás Egylet Egyesület szenior elnöke.

Fotó: Szendi Péter

 Megtudtuk azt is: a tábor egyik fő célja, hogy tagokat toborozzanak a körmendi kajak-kenu szakosztályba, ahová hétéves kortól várják a gyerekeket, fiúkat és lányokat egyaránt. Emellett népszerűsítik a vízi túrázást is, a Rábán ugyanis reneszánszát éli ez a műfaj.

Minden évben telt házzal megy a kajak-kenu élménytábor, a korosztályi öszszetétel nagyon változatos. A legfiatalabb táborozó alig múlt hatéves, a legidősebb meg tizenhat éves középiskolás. A gyerekek a túrakenuk és túrakajakok mellett a térdelős versenyhajókat is kipróbálhatják, emellett két kirándulás is szerepel a programban, Vasvárra, illetve Szentgotthárdra. A táborban Szakonyi Bea, WALKenergie-oktató is tart foglalkozást a gyerekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában