Vasút

2023.07.19. 13:00

Kevesebb baleset az átjárókban

Az idei baleseti statisztika szerint körültekintőbben és szabálykövetőbb módon közlekednek az autósok a vasúti átjáróknál – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Vaol.hu

Idén eddig vasúti átjáróban 31 baleset következett be az országban, amelyek során egy ember meghalt és ketten súlyosan megsérültek. Tavaly azonos időszak alatt 54 vasúti átjárós baleset történt, ebből kilenc volt halálos (19 áldozattal), és 6 végződött súlyos sérüléssel. Az esetszámok idei csökkenése a 2022-ben elindított vasútbiztonsági kampány sikerét igazolja – nyugtázta a MÁV. Vármegyénkben az idén még nem történt vasúti átjárós baleset. A vasúttársaság felhívja a figyelmet: az elmúlt 15 évben vasúti átjáróban nem történt a vasút hibájából halálos baleset, azokat mindig a közúthasználó figyelmetlensége vagy a KRESZ megszegése okozta. A vasúti átjárók biztonsága valamennyiünk közös ügye, ezért a MÁV arra kéri a közlekedőket, hogy csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem akadályozza az áthaladást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában