Tárlat

2023.07.27. 18:29

Kiállítás Szentgotthárdon: két díszpolgár életútja tárul az érdeklődők elé - fotók

A Szentgotthárdi Történelmi Napok első programjaként kiállítás nyitottak a színház aulájában a két díszpolgár, néhai Csuk Ferenc és Herczeg János emlékére.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Csuk Ferenc Szentgotthárd című versét Horváth Tiborné, a Móra Ferenc Városi Könyvtár igazgatója mondta el, majd Huszár Gábor polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy megtiszteltetés két olyan emberről beszélni, mint Csuk Ferenc és Herczeg János, akik példát mutatva mindenki előtt jártak. -Két olyan lokálpatrióta személyről szól az emlékkiállítás, akik teljes odaadással dolgoztak Szentgotthárdért: Herczeg János nélkül például nem lenne ilyen aktív civil élet a városban, elég, ha csak a nyugdíjas klub szerteágazó tevékenységére gondoltunk. Humorát nem felejtjük el soha, ugyanúgy azt sem, hogy mennyi tudást kaptunk Csuk Ferenctől, aki a maga határozott, ugyanakkor kimért módján belopta magát mindenki szívébe – fogalmazott a polgármester.

Csörnyi Zoltánné, a Szentgotthárdi Civil Fórum elnökségi tagja a két díszpolgár sokoldalú életútját ismertette meg a jelenlévőkkel, hangsúlyozva, hogy Csuk Ferenc és Herczeg János tevékeny, különleges személyek voltak, akik érdeklődve, határtalan bölcsességgel szemlélték az életet, valamint a körülöttük zajló eseményeket. 

-Két tartalmas életút tárul most az érdeklődők elé - mondta -, hiszen Csuk Ferenc meghatározó alakja volt a helytörténeti munkának, valamint a város kulturális és művészei tevékenységének, Herczeg János pedig – aki az idén lett volna 104 éves – a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület vezetőjeként dolgozott óriási lelkesedéssel, tenni akarással évtizedeken át. 

A kiállítást a Móra Ferenc Városi Könyvtár és a Honismereti Klub közösen szervezte. A megnyitót Csuk Ferenc unokái zárták zenés produkcióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában