Őseik földjére

2023.07.21. 07:00

Leszármazottak találkoztak - A világ számos országából érkeztek a Nádasdyak, páran most először látták a fesztivált

Idén első alkalommal Sárvárra, a Nádasdy Történelmi Fesztivál idejére szervezte meg hagyományos magyarországi találkozóját a Nádasdy család. A világ kilenc országából érkeztek Nádasdyak őseik földjére.

Vaol.hu

A Nádasdy-leszármazottak a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjaival a vár tövében

Forrás: VN/Mogyoróssy Csongor

A történelmi Nádasdy család leszármazottai ötévente szerveznek Magyarországon családi találkozót, az idén Sárváron gyűltek össze, és a Nádasdy Fesztivál rendezvényeibe is bekapcsolódtak. A család mintegy 40 tagja érkezett Sárvárra, a világ szinte minden tájáról: Magyarországról, Ausztriából, Franciaországból, Ausztráliából, az USA-ból, Portugáliából, Mexikóból, Brazíliából, valamint Chiléből. A fesztivál díszvendége Nádasdy Borbála volt, aki amellett, hogy megnyitotta az ünnepséget, elmondta: ő maga már több alkalommal vett részt a fesztiválon, viszont a külföldi rokonok többsége most látogatott először Sárvárra. A pénteki felvonuláson a hagyományőrzők előtt a városvezetőket követve a Nádasdy család tagjai is részt vettek, majd a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai által a „magyar virtussal” és vendégszeretettel is megismerkedhettek. 

Július 16-án reggel hagyományőrzői kísérettel érkeztek meg a várban található Nádasdy Ferenc Múzeumba, ahol Ódor Viktória, az intézmény munkatársa angol nyelvű, szakszerű vezetésével ismerkedhettek a várral, annak értékeivel, a családjuk múltjával. A vár házasságkötő termében Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester köszöntötte őket. A polgármester vetített képes előadásában ismertette meg Sárvár értékeivel a Nádasdyakat, a mondandóját Haller Ferenc, a Sárvár TDM igazgatója tolmácsolta. A nap folyamán részt vettek még a Nádasdy Fesztivál programjain, ellátogattak a Sárvárfürdőbe és az arborétumba, de a SIHU kisvonattal a városban is körülnéztek. Úgy búcsúztak Sárvártól, hogy ide még vis - szatérnek. – Megtiszteltetés volt bemutatni Sárvárt a világ minden tájáról érkezett családtagoknak. A hagyományok ápolása, a múlt értékeinek megbecsülése fontos feladat számunkra! Visszavárjuk Őket Sárvárra! – fogalmazott Kondora István polgármester a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában