Köszöntés

2023.07.26. 12:13

Magdus néni 90. születésnapja - a nagymizdói asszony úgy véli, az embernek nem szabad elhagynia magát, akkor sokáig él

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Tompa Zoltánné Gergó Magdolnát Nagymizdón.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Magdus néni 1933. július 26-án Nagymizdón született. Iskolai tanulmányait is a faluban végezte, majd a családi gazdaságban és a helyi kultúrházban dolgozott. Hatvan évig élt boldog házasságban férjével, akit 2016-ban vesztett el, azóta egyedül él. Magdus néni egészségi állapota jó, a mai napig kertészkedik, rendezi a kertben gyönyörű virágait, sőt néhány háziállata is van.  

A asszonynak két fia született, emellett négy unokával és négy dédunokával is büszkélkedhet. Magdus néni úgy véli, a hosszú élet titka a munka, a fő, hogy az ember soha ne hagyja el magát. 

- Nem kedvelem az egyedüllétet, szeretem a társaságot, szeretek beszélgetni - tette hozzá a kerek születésnapját ünneplő asszony, akinek kisebbik fia a szomszédban, az idősebb pedig Körmenden lakik, így a családtagok napi látogatók nála. 

A kilencvenéves Magdus nénit - aki a második legidősebb lakója Nagymizdónak - mindenki ismeri a településen. Kerek születésnapja alkalmából Törökné Horváth Eszter, Nagymizdó polgármestere és Vörös Zoltán alpolgármester köszöntötték. Magdus néni az ajándék mellett átvehette Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő oklevelét is. A család is megünnepli a kerek évfordulót, közös vacsorán köszöntik Magdus mamát.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában