Program

2023.07.20. 21:35

Másodszor tartanak lovas napot Szemenyén

Második alkalommal rendeznek lovas napot a településen július 22-én, szombaton. Egész nap színes programok várják az érdeklődőket a Hunyadi utca 6. szám alatt található csárda udvarán.

Tóth Judit

Tavaly is látványos volt a rendezvény

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Az ünnepi megnyitó előtt, 10 órától a Szememfénye Pónisuli tart bemutatót, majd meghívásos lovasversenyre kerül sor. Déltől a Kassai Lovasiskola Brázik törzse, a Muraközi Ló Tenyésztéséért Egyesület, az Olaszfai Nóniusz Lovas Egyesület, a Gyűrűsi Ménes Hucul Karüsszel, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület is bemutatkozik, majd alföldi csikósok és a híres pusztaötös lép a közönség elé. Bakonyi Dorottya szabadidomító lovas műsora 17 órakor kezdődik, utána Sasvári Sándor, Jászai Mari-díjas színművész és lánya, Sasvári Léna lépnek fel közös, énekes-lovas produkcióval. A parasztolimpia 19 órakor kezdődik, majd Varga Balázs közreműködésével utcabált tartanak. Huszonegy órakor fáklyás csikós bemutatóval zárják a lovas rendezvényt. Kísérő programként egész nap lehet lovagolni, lovas kocsikázni, kézműves vásár és foglalkozások is várják az érdeklődőket. Díszvendég Lipp Adrienn, a Diana nyeregben című könyv írója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában