Szent József vigyáz rájuk

2023.07.20. 17:30

Nagybetűs nyár: ötödik hete tart a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász tábora - fotók, videó

Szent Józsefet ábrázoló faszobrot avattak a karitász tábor udvarán csütörtökön. Egyébként ez zsinórban már az ötödik hét a nyáron, hogy gyermekzsivajtól hangos a katolikus templommal szemközti kert. 

Forrás: Unger Tamás

Nem lehet nem észrevenni az égfelé magasadó, egymástól tisztes távolságban álló várakat a homokozóban - mire eljutunk a bejárattól a közösségi helyiségig, megtudjuk: éppen ma tartják a homokvárépítő-versenyt, ez mindig a hét egyik legjobban várt eseménye. A hatalmas, árnyékot adó pergola alatt több órát képesek eltölteni a kisebbek, az élményt pedig csak fokozza: közelben kikészítve kis medencék, lavórók, tele vízzel - hűsítőnek a forróságban. Odabent több asztalnál csoportosulnak a gyerekek: csütörtökön többek között a gyöngyfűzés, karkötőkészítés, bőrözés, papírhajtogatás várta az ügyes kezűeket. Molnár Péterné Bori nyugdíjas pedagógusként tereli, segíti a munkát. Azt mondja: itt senkinek nem hiányzik a képernyő, telefon és számítógép nélkül röppen el az idő. 

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász idén 28. alkalommal szervezte meg nyári napközis táborát általános iskolás, javarészt nehéz körülmények között élő gyermekek részére. Mára a nardai plébánia óriási kertjével igazi gyermekparadicsommá vált: nyolc héten keresztül hetente mintegy 100-150 gyerek élvezheti a vakáció felhőtlen, kreatív és lelki foglalkozásokban gazdag örömét.  

Csütörtökön az átlagosnál is nagyobb volt a sürgés-forgás a táborban: Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató egyen pólókat oszt, többen már azt kérdezgetik: miért nem vihetik haza. Aztán egy gyors énekpróba és már kezdődik is a hivatalos ceremónia.  

Volt egyszer egy hársfa … törzséből a szentpéterfai Wágner Gábor kezdte megformálni Szent József alakját. Hirtelen halála után a félkész alkotás Joó László fafaragóhoz került, aki mostanra végezett a művel - immáron a karitász tábor udvarán áll az ácsok és családok védőszentjének faszobra, amelyet Haller László plébános áldott meg. A gyerekek pedig nem törődve a perzselő napsütéssel, boldogan éneklik: “ Véssük ide ma fel, Hogy megmarad ez a hely..”  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában