Határozat

2023.07.29. 15:24

Napirenden a kőszegi gondozási központ ügye - A működtetés átvételéhez több feltételnek kell teljesülni

Szerdai rendkívüli ülésén döntött a képviselő-testület a Kőszegi Szociális Gondozási Központ bentlakásos elhelyezést nyújtó szociális ellátásaival kapcsolatban.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Legutóbb a testület elrendelte a bentlakásos szociális intézmények fenntarthatóságának vizsgálatát és javaslatot kért további intézkedésekre. A hivatal felvette a kapcsolatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Nyugat-Dunántúli Regionális Központ regionális ügyvezetőjével, aki kollégáival személyesen tájékozódott az ellátásokról, és további adatszolgáltatást kért a működési költségekről az idősek otthona vonatkozásában – áll az előterjesztésben. Akkor nem zárkóztak el a hajléktalanszálló működtetésének átgondolásától sem, de az újbóli személyes találkozáson jelezték, hogy nem kívánnak ezzel foglalkozni, mert az igénybevétel csökkenése miatt át kell gondolni e feladat létjogosultságát. Az Idősek Otthona működtetésének átvételével kapcsolatban szándéknyilatkozatot küldtek: az otthonnal egyidejűleg az idősek klubja működtetését is átvállalnák, ehhez azonban egyéb intézményi területek használatba adását kérik. Továbbá a régi konyhaegység használatba adását, hogy melegítőkonyhai funkciót biztosítsanak és étkezőt alakítsanak ki.

Básthy Béla polgármester és Raposa Helga intézményvezető tovább tárgyal a feladatátvétel ügyében. Az eredményről tájékoztatják a testületet, hogy egy esetleges intézményi átszervezésről dönthessen – így határoztak az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában