vaol.hu podcast

2023.07.19. 20:00

Nyitnak a fiatalok felé - Tisztújítás a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesületnél

Biácsi Tamásné Éva 2005 és 2023 között vezette a szombathelyi Borostyánkő Természetbarát Sportegyesületet. Idén nyáron átadta a fiatalabb generációnak a stafétabotot, az új elnöknek Jusits Gergelyt választották meg.

Horváth László

Forrás: Szendi Péter

Tisztújítást tartottak a Borostyánkő Természetbarát Sportegyesületnél. A korábbi vezető, Biácsi Tamásné Éva hatalmas munkát végzett az elmúlt 18 évben – összegeztek a résztvevők. Az egyesület közgyűlése elnöknek Jusits Gergelyt, titkárnak Ruborits Tamást, programszervezőnek Jusitsné Harmath Nikolettet, technikai és oktatási felelősnek Bogáti Andrást választotta meg.  

– Szeretnénk felvenni a kapcsolatot a hozzánk hasonló vasi egyesületekkel – mondta Bogáti András. – Az együttműködés kiterjedne a kerékpáros, a gyalogos és a víziturizmusra is. Összefogva újabb lendületet kaphat a természetjárás. További tervünk, hogy megkeressük a speciális igényekkel élő emberekkel foglalkozó szervezeteket. Hisszük, hogy ők is szívesen kijönnének a természetbe, de az utazásuk, a közlekedésük nehézségekbe ütközik. Oktatási felelősként szeretnék előadássorozatot tartani. Nem profi túravezetőket képeznénk, hanem a természet iránt érdeklődők kapnának átfogó ismerteket.

Az egyesületnek több mint 80 tagja van. A túrázás egyre inkább kedvelt tevékenység lett a fiatalok körében is. A természetben lenni jó, és korántsem magányos műfaj. Volt olyan túra, ahol párok találtak egymásra, sőt már két házasság is köttetett.  

– Szeretnénk bemutatni a helyi értékeket – folytatta Bogáti András. – Van hegységünk, folyónk, tavunk, a közelben pedig sós tó és barlang. Vas tényleg ezer csodát rejt.  

Július 29-én, szombaton a Herényiek Házától kerékpáros túra indul Ausztriába. A 60 kilométeres távon az egykori vasútvonal mentén haladnak. Szeptember 2-án, az Alpannonia teljesítménytúrát szervezi az egyesület 5, 10 ,15, 25 km-es távokon a Kőszegi-hegységben és részben osztrák területen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában