Nem lehetett panasz a hangulatra

2023.07.08. 18:52

Őrzik a hagyományt: az idén is megtartották a Roma-napot az alsóberki futballpályánál - fotók

A körmendi nyári programok sorában már hosszú évek óta ott van az alsóberki városrész Roma-napja. Az idei rendezvényt az időjárás a kegyeibe fogadta, és a hangulatra sem lehetett panasz. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Járóka Lívia, az Európai Parlament képviselője is.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Délelőtt labdarúgással és főzéssel kezdődött a program, a kondérokban pacal, káposzta, gulyás és vadpörkölt is készült. A déli óráktól már a muzsikáé volt a főszerep, Naca nosztalgia zenével szórakoztatta a nagyérdeműt, majd érkezett Édes Gabee, a mulatós műfaj ismert képviselője. Horváth Béla és zenekara lépett fel az ünnepi köszöntők előtt. Előbb Horváth István, a körmendi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a szépszámú érdeklődőt, majd Belencsák István, Körmend alpolgármestere mondott beszédet. 

- Hivatalosan 1990 óta ünnepeljük világszerte a Nemzetközi Roma Napot, amely a roma kultúra és közösség ünnepe. A körmendi romák elválaszhatatlanok a város történelmétől. A közös munka, az együtt átélt sikerek, kudarcok, a közös események, a megkötött barátságok mind-mind egy közösséggé kovácsoltak bennünket, úgy, hogy közben a romák megőrizték sajátos kultúrájukat, amely gazdagítja Körmendet - fogalmazott az alpolgármester. A program további részében egymást váltották a zenés műsorok a színpadon: a Zsiga Duó, a Dream Team Zenekar és a Hollósy Band is fellépett, a tombolasorsolás után pedig Neubayer Tamás Cseszki muzsikált. 

A gyerekeket egész nap ugrálóvár várta, emellett lovagolni is lehetett. 

A rendezvényen ott volt Hendawy Angel, Angyalka is, aki már nem először vett részt a Roma-napon, és ahogy mindig, most is nagy szeretettel köszöntötték a szervezők és a zenészek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában